Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Μια πολύ περίεργη τοποθέτηση που γεννά πολλά ερωτηματικά.

Στον Ριζοσπάστη (16/2) υπάρχει ένα ανώνυμο σχόλιο το οποίο αναρωτιέται «ποιος είναι ο ρόλος του Δ. Καζάκη;» Το ίδιο ερώτημα φαίνεται να απασχολεί πολλούς. Τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον κ. Μιχελάκη, ακόμη και την κ. Ντόρα Μπακογιάννη που μόλις χθες στο EXTRA3, αναρωτιόταν περίπου το ίδιο. Ο καθένας βέβαια δίνει την δική του ιδιαίτερη απάντηση, ανάλογα με το ακροατήριο το οποίο θέλει να περιχαρακώσει και τα αντανακλαστικά που θέλει να κινητοποιήσει. Όλες όμως οι απαντήσεις φαίνεται να συγκλίνουν στον ίδιο κοινό παρανομαστή: πρόκειται για έναν σκοτεινό και επικίνδυνο τύπο! Γιατί; Διότι κατά τον κ. Γεωργιάδη είναι ένας κομμουνιστής που θέλει να κάνει την Ελλάδα, βόρεια Κορέα. Κατά τον κ. Μιχελάκη διότι παίζει περίεργα παιχνίδια μιας και θέτει θέμα εξόδου από το ευρώ και επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. Κατά την κ. Μπακογιάννη διότι δεν ξέρει τι του γίνεται και παρασύρει κόσμο. Ενώ κατά τον ανώνυμο σχολιογράφο του Ριζοσπάστη διότι είναι επικίνδυνος για το «λαϊκό κίνημα».
Αλήθεια, υπάρχει σήμερα κανείς άλλος που να συγκεντρώνει τέτοια ομοφωνία για το πόσο επικίνδυνος είναι; Φοβάμαι ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί άλλος που να συγκεντρώνει τέτοια εύσημα από το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Δεν θα εξετάσουμε το γιατί. Ο καθένας μπορεί να κρίνει.
Για να αποδείξει ο ανώνυμος σχολιογράφος του Ριζοσπάστη, πόσο επικίνδυνος και δόλιος είναι ο Δημήτρης Καζάκης για το «λαϊκό κίνημα» επικαλείται ότι «σε συνέντευξή του κάλεσε το στρατό, την αστυνομία, τη δημόσια διοίκηση, να παρέμβουν «γιατί η χώρα δεν έχει κυβέρνηση και έχει παραδοθεί στους ξένους». Και σαν μην έφτανε αυτό, καλεί και το ΚΚΕ και την Αλέκα Παπαρήγα σε συντονισμό και κοινή δράση ώστε αυτό να γίνει με πρωτοβουλία της «αριστεράς»!»
Κατά αρχάς ο ανώνυμος σχολιογράφος για να εξεγείρεται έτσι γιατί κάλεσα υποτίθεται τον στρατό, την αστυνομία, τη δημόσια διοίκηση να παρέμβει, προφανώς θεωρεί αντιδραστικές τις κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα στον ίδιο τον στρατό και την αστυνομία με σκοπό τα ένστολα στελέχη αυτών των μηχανισμών να αντιπαρατεθούν με την κυρίαρχη πολιτική. Επίσης θεωρεί προφανώς απαράδεχτες τις καταλήψεις υπουργείων και άλλων δημόσιων υπηρεσιών από τους εργαζόμενους για να πάρουν στα χέρια τους την δημόσια διοίκηση ως ωφείλουν να κάνουν για να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον. Πώς τολμάνε όλοι αυτοί, μαζί με μένα, να θέτουν τέτοια ανυπέρβλητα εμπόδια στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής; Πώς τολμά το ΕΠΑΜ να θέτει εμάς τους εντεταλμένους της επανάστασης, του κομμουνισμού και της αριστεράς, εμάς τους ιδιοκτήτες του λαικού κινήματος, προ των ευθυνών μας; Ποιος είναι ο ρόλος σας; Να μας χαλάτε την ζαχαρένια; Αυτό φαίνεται να απασχολεί τον ανώνυμο σχολιογράφο του Ριζοσπάστη.
Όποιος έχει διαβάσει την επίμαχη συνέντευξη, γνωρίζει πολύ καλά ότι τίποτε από όσα αναφέρει ο συγκεκριμένος σχολιογράφος δεν αναφέρθηκε. Απλά όπως συνηθίζουν οι ανώνυμοι σχολιογράφοι, διαστρωβλώνουν και παραχαράσουν για να στήσουν σκιάχτρα. Μήπως λέτε γι' αυτό να είναι ανώνυμοι; Ούτε βέβαια κάλεσα τον στρατό, την αστυνομία, ή την δημόσια διοίκηση να παρέμβουν, ούτε είπα πουθενά ότι η «χώρα δεν έχει κυβέρνηση και έχει παραδοθεί στους ξένους». Τι είπα; Απλά απάντησα στο ερώτημα «και τώρα τι γίνεται;», που απασχολεί από την Κυριακή το βράδυ όλα τα λαϊκά νοικοκυριά. Να τι είπα: «Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Στην ουσία. Όχι μόνο σε επίπεδο πρωθυπουργικού ανασχηματισμού, επειδή παραιτήθηκαν κάποιοι υπουργοί. Έχουμε παραδώσει τη χώρα ολοσχερώς στους ξένους δανειστές. Τώρα είναι η ώρα, οι δυνάμεις που αντιτάχθηκαν σε όλο αυτό να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μέτωπο.»
Σε τι απ’ όλα αυτά διαφωνεί ο σχολιογράφος του Ριζοσπάστη; Μήπως στο ότι δεν έχει κυβέρνηση η χώρα; Δηλαδή η ηγεσία του ΚΚΕ αναγνωρίζει ως νόμιμη την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου», όπως η ίδια η κ. Παπαρήγα την είχε αποκαλέσει; Αυτό υπονοεί ο σχολιογράφος του Ριζοσπάστη;
Μήπως διαφωνεί στο ότι έχει παραδοθεί η χώρα ολοσχερώς στους ξένους δανειστές; Ή μήπως όλα αυτά που γίνονται δεν είναι προϊόν πρωτοφανούς αποικιοκρατικής επιβολής προερχόμενη από τις μελανότερες εποχές του ιμπεριαλισμού; Εκτός κι αν δεν υπάρχει ιμπεριαλισμός, ούτε αποικιοκρατία με παλιά και νέα μορφή. Ούτε προφανώς υπάρχουν οι Σαρκοζί, Μέρκελ, Σόιμπλε, τρόικα, τα τελεσίγραφα, οι επίτροποι, η καταναγκαστική κηδεμονία και τόσα άλλα που συνιστούν μια νέου τύπου κατοχή της χώρας. Μήπως όμως έτσι ο αγαπητός σχολιογράφος απλά διολισθαίνει σε μια απολογητική του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, επιχειρώντας να τον αθωώσει από το αποικιακό καθεστώς που επιβάλει με καταστροφικό τρόπο στην χώρα και τον λαό της και το οποίο είναι προφανές ακόμη και στον τελευταίο εργαζόμενο; Λέμε μήπως.
Εκτός κι αν όλα αυτά λέγονται γιατί ο ανώνυμος σχολιογράφος θέλει να αποσιωπήσει με την πρόταση ότι «τώρα είναι η ώρα, οι δυνάμεις που αντιτάχθηκαν σε όλο αυτό να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μέτωπο.» Γιατί αποσιωπά την συγκεκριμένη πρόταση, η οποία αποτελεί και την ουσία της συνέντευξης; Τι έχει να απαντήσει σε μια τέτοια πρόταση; Ότι ο Καζάκης είναι ύποπτος και δόλιος; Πόσους αλήθεια μπορεί να πείσει μια τέτοια απάντηση;
Η πρόταση για ένα ενιαίο μέτωπο των δυνάμεων εκείνων που, έστω στα λόγια, αντιτάχθηκαν στη νέα συμφωνία με το Μνημόνιο 2, αφορά στην συγκρότηση ενός νέου κοινωνικοπολιτικού πόλου εκπροσώπησης της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που αποδεδειγμένα πια αντιτάσσεται σ’ ότι ψηφίστηκε την Κυριακή το βράδυ. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ανάμεσα στις δυνάμεις που, έστω στα λόγια, αντιτάχθηκαν υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές. Γι’ αυτό και δεν προτείναμε ενότητα, αλλά ενιαίο μέτωπο του ΟΧΙ στην νέα συμφωνία με την κάθε πολιτική δύναμη να διατηρεί την αυτοτέλεια του λόγου και της δράσης της ως προς τα προτάγματα που θέτει η ίδια για τον εαυτό της.
Πρέπει να μας ενδιαφέρει η αποτροπή της επιβολής της νέας συμφωνίας ή όχι; Τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο τον ανώνυμο σχολιογράφο, ή όχι; Μήπως ενδιαφέρεται μόνο για διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ο καθένας με το μαγαζάκι του και τίποτε περισσότερο; Μήπως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να καταγγείλει τις νέες συμφωνίες, αλλά να μην κάνει απολύτως τίποτε για να τις αποτρέψει;
Μπορεί να γίνει κάτι για να τις αποτρέψουμε εδώ και τώρα; Κατά την γνώμη μας μπορεί! Τι διαπιστώθηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες; Ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού διαφωνεί ριζικά με τις εν λόγω συμφωνίες. Πώς μπορείς να εκφράσεις πολιτικά αυτήν την συντριπτική πλειοψηφία, όταν κανένα κόμμα ή πολιτική δύναμη δεν μπορεί να το κάνει από μόνο του; Μόνο με ένα ενιαίο μέτωπο κοινής δράσης ενάντια στην συμφωνία. Αυτό προτείναμε.
Τι θα έπρεπε να κάνει αυτό το ενιαίο μέτωπο; Να τι ειπώθηκε στην επίμαχη συνέντευξη:
«Με μια κοινή δήλωση. Να εκφράσουμε την αντίθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Και περί της πλειοψηφίας πρόκειται, παρότι οι πραιτοριανοί της κυβέρνησης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη φανεί η χτεσινή λαοθάλασσα. Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση από την απελευθέρωση, και είναι πραγματικά κρίμα που μπαχαλάκηδες και πραιτοριανοί κατάφεραν, με τις γνωστές τακτικές τους, να μη φτάσει ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος. Τι θα λέει αυτή η κοινή δήλωση;
Θα καλέσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επαγρύπνηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα, παραμένοντας μέσα στα στρατόπεδα. Θα καλέσουμε την Αστυνομία να συλλάβει το δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τύποις. Θα καλέσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, στο χώρο της εργασίας τους, να αναλάβουν τη δημόσια διοίκηση. Προσέξτε: δε μιλώ για συνταγματική εκτροπή. Το αντίθετο. Πρόκειται για μια κίνηση περιφρούρησης του Συντάγματος, βάσει του ακροτελεύτιου άρθρου του 120, διότι αυτά τα μέτρα δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν!»
Σύμφωνα με τον ανώνυμο σχολιογράφο του Ριζοσπάστη οι δηλώσεις αυτές αποτελούν αμάρτημα καθοσιώσεως. Γιατί; Διότι, όπως γράφει ο ίδιος, ο Δ.Κ. «καλεί το στρατό και την αστυνομία και από δίπλα και το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα να υπερασπιστούν το αστικό Σύνταγμα και εξουσία από τα αστικά κόμματα που το εφαρμόζουν.» Κι επομένως ο Δ.Κ. είναι διαταραγμένος και δόλιος. Για να δούμε ποια είναι η αλήθεια.
Καταρχάς δεν «καλεί» ο Δ. Κ. κανέναν στρατό και καμιά αστυνομία. Απλούστατα τόσο εγώ, όσο και το ΕΠΑΜ, προτείνει στο ενιαίο μέτωπο που πρέπει να σχηματισθεί για να εκπροσωπήσει πολιτικά την μεγάλη πλειοψηφία του λαού, να απευθυνθεί στον στρατό και στην αστυνομία ζητώντας από τον μεν πρώτο να παραμείνει στα στρατόπεδά του και επομένως να μην χρησιμοποιηθεί για εκτροπές, ή άλλα αντιδραστικά σχέδια και στην αστυνομία να αποκαταστήσει την συνταγματική και λαϊκή νομιμότητα. Είναι κακό το λαϊκό κίνημα να απευθύνεται στις ένοπλες δυνάμεις και στην αστυνομία; Ή μήπως είναι αποκλειστικό προνόμιο της κυρίαρχης τάξης και των οργάνων της; Ποιος είναι διαταραγμένος και δόλιος; Εκείνος που θεωρεί ότι το λαϊκό κίνημα έχει την υποχρέωση να απευθύνεται διαρκώς στις ένστολες δυνάμεις, προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν από την αντίδραση σε κανενός είδους καταστολή, ή εκτροπή, ή εκείνος που θεωρεί εκ προοιμίου ότι ο στρατός και η αστυνομία είναι στην πλήρη κυριότητα της άρχουσας τάξης;
Αλήθεια, τι σόι επαναστάτης είναι εκείνος που θεωρεί ότι το λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να διεκδικήσει στο πλευρό του τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία; Μόνο ο λαχμαντζούν. Δηλαδή μόνο εκείνος που δεν θέλει να υπάρξει κανένα πραγματικά πλειοψηφικό λαϊκό ρεύμα, ούτε επιθυμεί να θέσει θέμα ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής στην ημερήσια διάταξη. Όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες, για να μην πούμε τίποτε χειρότερο.
Αν λοιπόν το λαϊκό κίνημα δεν έχει το δικαίωμα να απευθυνθεί στις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία, τότε πώς πρέπει να χαρακτηρίσουμε την στάση και τις επίσημες ανακοινώσεις των οργανώσεων που εκφράζουν τους ένστολους; Όσοι διαβάσουν προσεκτικά την ανακοίνωση των συνδικαλιστών της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που ζητούν, μετά από εικονική επικήρυξη, την σύλληψη της τρόϊκας, την ανοικτή επιστολή των εν ενεργεία αξιωματικών του ΣΥΣΜΕΔ στους βουλευτές να καταψηφίσουν τα μέτρα και τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας, τις αναλυτικές θέσεις των αποστράτων της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. για προστασία της συνταγματικής νομιμότητας, καταλαβαίνουν καλά τον αναβρασμό που υπάρχει στους χώρους αυτούς, καθώς η κατάσταση γίνεται μέρα με την μέρα αβίωτη. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οι ίδιοι οι ένστολοι έχουν θέσει το καθ’ όλα υπαρκτό και καίριο ερώτημα των ημερών μας: με τον λαό για να ανατραπεί το καθεστώς, ή με το καθεστώς ενάντια στον λαό και την χώρα.
Τι προτείνει λοιπόν ο ανώνυμος σχολιογράφος; Να κάνουμε γαργάρα το δίλημμα που θέτουν οι ίδιοι οι ένστολοι, ή να πούμε ξεκάθαρα σ’ όλους τους ένστολους ότι εσείς ανήκετε εκ φύσεως στην επίσημη εξουσία και πρέπει να κάνετε ότι σας λένε; Αυτή πρέπει να είναι η στάση ενός επαναστάτη, ενός κομμουνιστή; Ή μήπως αυτή είναι η στάση ενός τυπικού λακέ της άρχουσας τάξης που πασχίζει να την διευκολύνει για να ελέγξει τις αντιδράσεις που παίρνουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας μέσα στον στρατό και την αστυνομία;
Τι είναι όλοι αυτοί που κάνουν αυτές οι δηλώσεις; Ανάμεσά τους είναι βέβαια και αρκετά μέλη και φίλοι του ΚΚΕ. Ή μήπως είναι κι αυτοί διαταραγμένοι και δόλιοι; Κι επομένως αντί να προσπαθήσουμε να τους εντάξουμε σ’ ένα ευρύ λαϊκό μέτωπο, όπως προτείνει το ΕΠΑΜ, θα πρέπει να τους εξοστρακίσουμε με κάθε τρόπο;
Όποιος δεν βλέπει, γιατί δεν θέλει, ή γιατί υπακούει σε ιδεοληψίες και άλλες σκοπιμότητες, τον αναβρασμό που επικρατεί και στις τάξεις των ενστόλων, όπως και όλου του λαού. Όποιος θεωρεί ετούτες τις ιστορικές ώρες τους ένστολους στο σύνολό τους αντιδραστικούς, ή αμφισβητεί τον πατριωτισμό του μεγάλου μέρους των Ελλήνων στρατιωτικών και αστυνομικών, τότε αυτός είναι ο προβοκάτορας, γιατί αντιστρέφει επικίνδυνα την πραγματικότητα. Κι όχι μόνο αυτό. Δίνει το αναγκαίο πάτημα που αποζητά η εξουσία για να επέμβει κατασταλτικά στις γραμμές των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας ώστε να συντριβεί η αναταραχή και συντεταγμένα τα σώματα αυτά να λειτουργήσουν με τον αντιδραστικό τρόπο που θέλει η άρχουσα τάξη. Αυτό επιθυμεί και ο ανώνυμος σχολιογράφος; Γι’ αυτό καταγγέλλει την αναφορά μου στις ένοπλες δυνάμεις και στην αστυνομία; Εκεί αποσκοπεί η όλη υπόθεση;
Μάλλον, αν κρίνουμε από τον ισχυρισμό ότι η αφεντομουτσουνάρα μου «καλεί το στρατό και την αστυνομία και από δίπλα και το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα να υπερασπιστούν το αστικό Σύνταγμα και εξουσία από τα αστικά κόμματα που το εφαρμόζουν.» Ώστε έτσι! Σύμφωνα με τον ανώνυμο σχολιογράφο του Ριζοσπάστη το σημερινό «μαύρο μέτωπο» δεν έχει κάνει πατσαβούρι το σύνταγμα, δεν έχει καταπατήσει κάθε έννοια συνταγματικής τάξης, αλλά αντίθετα εφαρμόζει το «αστικό σύνταγμα»! Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει καμιά κοινοβουλευτική εκτροπή και ο Παπαδήμος είναι ο καθ’ όλα συνταγματικά νόμιμος πρωθυπουργός της χώρας. Τέτοια απολογητική της σημερινής κατάστασης, ούτε ο Βενιζέλος δεν θα την τολμούσε.
Από την άλλη, γιατί είναι κακό και επιλήψιμο να υπερασπίζεται ο λαός και το κίνημά του το αστικό σύνταγμα; Ιδίως όταν η επίσημη εξουσία το έχει κάνει κουρελόχαρτο. Ποια ανώτερη επαναστατική αρχή απαιτεί από τον λαό και το κίνημά του να παραιτηθεί από μόνος του από την υπεράσπιση των ελευθεριών που εγγράφονται στο αστικό σύνταγμα; Ή μήπως τον ανώνυμο σχολιογράφο δεν τον ενδιαφέρουν οι ελάχιστες λαϊκές ελευθερίες που έχουν απομείνει και επομένως είτε υπάρχουν, είτε δεν υπάρχουν του είναι αδιάφορο;
Ας μιλήσουμε σοβαρά. Ποιο είναι το πρωταρχικό πρόβλημα σήμερα της κυβέρνησης Παπαδήμου και των ξένων επικυρίαρχων; Το πρόβλημα της νομιμοποίησης. Το γεγονός δηλαδή ότι τόσο μέσα στον λαό, όσο και με βάση την έννομη συνταγματική τάξη της χώρας η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι παράνομη και ως εκ τούτου οι υπογραφές της μπορούν να ακυρωθούν με ευκολία από μια άλλη Βουλή που θα απηχεί το αίσθημα του λαού. Δείτε τι είπε ο Βενιζέλος μόλις χθες μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «αυτό το οποίο τίθεται ως προϋπόθεση από τους εταίρους μας είναι να υπάρχει η βεβαιότητα πως η Ελλάδα δεσμεύεται και πως το κράτος μας, η Πολιτεία μας, έχει συνέχεια. Και ότι οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν όχι μόνο από την παρούσα κυβέρνηση και από την παρούσα Βουλή αλλά και από την επόμενη Βουλή, δηλαδή από την επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και από την επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή.»
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το διακύβευμα για τους επικυρίαρχους της ΕΕ δεν είναι απλά να υπογράψει ο Παπαδήμος και οι υπόλοιποι δοσίλογοι, αλλά να θεωρηθούν οι υπογραφές αυτές νόμιμες και δεσμευτικές για τον ελληνικό λαό και κράτος. Ξέρουν όλοι τους πολύ καλά ότι το καθεστώς ανομίας και συνταγματικής ανωμαλίας που έχουν στήσει είναι εύκολο να ανατραπεί και οι υπογραφές να ακυρωθούν. Βλέπετε δεν μπορεί να υπάρχει πολιτειακή συνέχεια με ένα καθεστώς παρανομίας.
Μπροστά σ’ αυτό το γεγονός ποια πρέπει να είναι η στάση του λαϊκού κινήματος; Να δηλώσει ότι το αστικό σύνταγμα εφαρμόζεται από τα αστικά κόμματα, όπως ισχυρίζεται ο ανώνυμος σχολιογράφος; Ή να υποστηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο πάλης το γεγονός ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως και η υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής, είναι παράνομη συνταγματικά και δεν μπορεί να δεσμεύει την χώρα και τον λαό της; Γιατί κάτι μου λέει ότι η πρώτη επιλογή είναι υπέρ της άρχουσας τάξης, ενώ η δεύτερη είναι η μόνη δυνατή για όλους όσοι αντιπαλεύουν την σημερινή κατάσταση; Επομένως όποιος θεωρεί δευτερεύον, ασήμαντο, ή πολύ χειρότερα, ανύπαρκτο το ζήτημα της παραβίασης ακόμη κι αυτού του αστικού συντάγματος, τότε – ίσως χωρίς να το γνωρίζει – δουλεύει για το δοσιλογικό καθεστώς και τους επικυρίαρχους.
Δεν θα ασχοληθώ άλλο με τις επικλήσεις του ανώνυμου σχολιογράφου για το πόσο «έμπειρο κόμμα» είναι το ΚΚΕ και ποιος ακριβώς θέλει να στήσει παγίδες στον λαό και το κίνημά του για να το αφοπλίσει και να το παραδώσει ανήμπορο, διαλυμένο και κατακερματισμένο στην άρχουσα τάξη. Η πράξη είναι πάντα ο υπέρτατος κριτής της αλήθειας. Απλά θα σημειώσω ότι όποιος σήμερα δεν επιδιώκει την ενότητα του λαϊκού κινήματος μέσα από ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στο «μαύρο μέτωπο». Όποιος αποδέχεται εκ προοιμίου την νομιμότητα του αντιδραστικού καθεστώτος που επιβάλλεται, αλλά και το αποκλειστικό προνόμιο της άρχουσας τάξης να χειρίζεται τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία, τότε αυτός δεν μπορεί να μιλά εκ μέρους του λαού, των εργαζομένων και του κινήματός τους. Χωρίς καν να το καταλάβει έχει διαβεί τον Ρουβικώνα και βρίσκεται στην αντίπερα όχθη.
Εμείς σαν ΕΠΑΜ αντί να μείνουμε σε μια γενικόλογη και αφηρημένη επίκληση στους αγώνες για την αποτροπή των μέτρων, κάναμε μια πολύ συγκεκριμένη και άμεσα υλοποιήσιμη πρόταση:
Πρώτον: Μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί ένα ενιαίο μέτωπο όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων, εδώ και τώρα με κύριο και βασικό πρόταγμα την ακύρωση των συμφωνιών ξεπουλήματος λαού και χώρας.
Δεύτερο: Να παραιτηθούν οι δυνάμεις, που έστω και στα λόγια έχουν αντιταχθεί στις συμφωνίες, από το κοινοβούλιο ώστε να βαθύνει η πολιτική κρίση και να υπογραμμιστεί το πρόβλημα νομιμοποίησης της υπάρχουσας Βουλής και κυβέρνησης.
Τρίτο: Το σύνολο των αντιμνημονιακών δυνάμεων να μιλήσουν εκ μέρους της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και να απαιτήσουν την εδώ και τώρα την διάλυση της Βουλής έτσι ώστε να πάμε με δημοκρατικούς όρους σε άμεσες εκλογές.
Τέταρτο: Να καλέσουν τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία να μην επέμβουν στην πολιτική διαμάχη και προασπιστούν την δημοκρατία στο πλευρό του λαού.  
Στην πράξη το κάλεσμα αφορά στις αντιμνημονιακές δυνάμεις, οι οποίες αντί να κάθονται και να ασκούν νομοταγή αντιπολίτευση από την κοινοβουλευτική γωνιά τους, να προχωρήσουν άμεσα στην δημιουργία συνθηκών δυαδικής εξουσίας σε μια χώρα όπου το καθεστώς ανωμαλίας και εκτροπής έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο κοινοβουλευτικό όριο.
Κανενός είδους ενότητα οργανωτική, πολιτική, ή ιδεολογική δεν προϋποτίθεται για μια τέτοια κίνηση ενιαίου μετώπου. Πρόκειται για μια κίνηση που θα επιβάλει τις εκλογές με τους όρους του λαϊκού κινήματος και όχι με τους όρους των Μερκοζί και των ντόπιων δοσιλόγων. Όταν επιτευχθεί ο στόχος η κάθε αντιμνημονιακή δύναμη μπορεί να προχωρήσει μόνη της, ή μαζί με άλλες κατά πώς νομίζει στην εκλογική αναμέτρηση.
Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Και βέβαια. Αρκεί να συμφωνήσουν οι ηγεσίες των λεγόμενων κομμάτων της αριστεράς, διότι αυτές αποτελούν το βασικό εμπόδιο σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ενιαίου μετώπου έχει υπάρξει κατά καιρούς.
Συμφωνούν μ’ αυτήν; Όχι. Αντιπροτείνουν κάτι άλλο; Ναι. Ζητούν και οι δυο εκλογές και όποιος αποδέχεται τα δικά τους προτάγματα να μπει στα ψηφοδέλτιά τους. Από ποιον ζητούν εκλογές; Από τον Παπαδήμο και τον Παπούλια. Ζητούν δηλαδή εκλογές όποτε και όπως βολεύει το καθεστώς. Νομιμοποιώντας έτσι το καθεστώς και διασφαλίζοντας στην πράξη ότι η επόμενη Βουλή θα είναι συνέχεια της σημερινής, όπως ακριβώς θέλει ο Βενιζέλος και τα μεγάλα αφεντικά της ΕΕ.
Και μέχρι να μας επιτρέψουν τις εκλογές, τι κάνουμε; Καταδικάζουμε μεγαλοφώνως τις επιβαλλόμενες πολιτικές, καταγγέλουμε εκ του ασφαλούς, δίνουμε εικονικές μάχες οπισθοφυλακής για να συντηρούμε την αυταπάτη στα μέλη και τους οπαδούς μας ότι κάτι κάνουμε και για όλα τα υπόλοιπα δεν μας καίγεται καρφί. Στάχτη και μπούρμπερη αν ξεπουληθεί η χώρα, ας κόψει τον λαιμό του ο λαός. Ίσως ο λαός να μην μπορεί να περιμένει, αλλά οι ηγεσίες μπορούν. Οι ηγεσίες της αριστεράς μπορούν να περιμένουν πότε θα τους δώσει την άδεια το «μαύρο μέτωπο» να πάνε σε εκλογές. Αν τους την δώσει ποτέ! Κι αν μέχρι τότε ο μισός πληθυσμός θα σέρνεται στην πλήρη ανέχεια και ο άλλος μισός θα βιώνει συνθήκες δουλοπαροικίας, δεν τρέχει τίποτε. Αρκεί οι κομματικοί μηχανισμοί να είναι νόμιμοι και το κρατικό χρήμα να τρέχει.
Αλήθεια, πώς θα ονόμαζε την τακτική αυτή ο ανώνυμος σχολιογράφος του Ριζοσπάστη, αν δεν την είχε η ηγεσία του ΚΚΕ και την είχαμε προτείνει εμείς; Όταν δε δώσει η σημερινή αριστερά την πολυπόθητη ευκαιρία στην άρχουσα τάξη να ελέγξει στρατό και αστυνομία για να αναστείλει βασικές λαϊκές ελευθερίες του συντάγματος, τότε να δείτε χαρές και πανηγύρια από τον ανώνυμο σχολιογράφο, ο οποίος δικαίως θα μας κατατροπώσει λέγοντας πώς απλώς τα αστικά κόμματα εφαρμόζουν το αστικό σύνταγμα!

47 σχόλια:

  1. Για να μας συκοφαντούν όλοι αυτοί που έχουν βολευτεί στο υπάρχον σύστημα διανομής εξουσίας, σημαίνει ότι είμαστε στο σωστό δρομο και πάμε καλά. Αγάντα παιδιά! Για να γυρισει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως έλεγε κι ο Μάνος στο ράδιο9: "Πες τα ρε Καζάκη!"
    (Να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει ακόμη απάντηση απο Περισσό και Κουμουνδούρου; Η' ολότελα ήταν αρνητική;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις διάβασα το άρθρο και ενημερώθηκα για το σχετικό δημοσίευμα - ομολογώ πως ΔΕΝ έμεινα άφωνος. Εντάξει η γνωστή φυλλάδα, δυστυχώς, για ακόμα μια φορά αποδεικνύει το αληθινό πρόσωπο της παράταξης που υποστηρίζει- είναι το ΔΕΚΑΝΙΚΙ της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας... Όσο για τον λεγόμενο ανώνυμο και ακριβώς επειδή δεν έχει όνομα, και μόνο απο αυτό, φαίνεται η Σταλινική προπαγάνδα τους. Δικαίως ανησυχεί η Σταλινική μούμια που τους κατευθύνει. Φαίνετε ολοκάθαρα ότι το ΕΠΑΜ και κατ'επέκταση ο Καζάκης είναι το αγκάθι στο πλευρό τους. Οι ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι καταλαβαίνουν, είναι εδώ και δρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί χαρακτηρίζετε ως "περίεργη" την τοποθέτηση του αρθρογράφου στον "ρ" κ. Καζάκη ?
      Δεν γνωρίζετε πως το έντυπο - φερέφωνο του συγκεκριμένου κόμματος απλά μεταφέρει την πάγια καταγγελτική και εχθρική στάση του τελευταίου, για κάθε είδους κίνημα και λαϊκή πολιτική συγκρότηση που δεν ελέγχει ή δεν συντάσσεται με το μαντρί του ?
      Δεν γνωρίζετε πως στις 1 Φλεβάρη του 2012 σας είχε περιποιηθεί επίσης δια της λάσπης και της ελεεινής επίθεσης μαζί με το ΕΠΑΜ όταν έγραφε :

      "Είναι γεγονός ότι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την Εκκλησία, ενισχύουν ή και στήνουν εκδηλώσεις για να μιλήσει ο «εθνοσωτήρας» Καζάκης."

      http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6668760&publDate=1/2/2012

      Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν (ακόμα και σήμερα) πως είναι δυνατόν να "ψήσουν" το εν λόγω απολίθωμα και επιδοτούμενο δεκανίκι του πολ. συστήματος, να υπογράψουν μαζί ακόμα και μια κοινή δήλωση καταγγελίας του κατοχικού καθεστώτος και των μεγάλων αφεντικών του "στας Ευρώπας".

      Διαγραφή
  5. "Βρίσκομαι ήδη σήμερα σε μια διαδικασία συνεννόησης με την κυρία Παπαρήγα" που στο "Ράδιο 9" είχα πει ότι "είναι ίδια με την ηγεσία του Τυρίμου, που έστησε ο Μανιαδάκης, με την ασφαλίτικη Προσωρινή Διοίκηση" (τάδε έφη Καζάκης)

    Το όργανο του Κόμματος, ο Ριζοσπάστης με "ανώνυμο" κείμενο δηλώνοντας ότι παίρνει την ευθύνη συλλογικά γράφει:
    "δεν πιστεύουμε ότι ο Δ. Καζάκης είναι αφελής" "οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί" "Υλοποιούνται"
    "έχουν μεγάλη συμβολή και οι Δούρειοι Ιπποι, οι επιχειρήσεις της προβιάς."
    "Εχουν γνώση οι φύλακες" (Το Κόμμα)

    Ο Ριζοσπάστης απαντά σε όλους εκείνους που αναφώνησαν: "Ρε Αλέκα, τι λέει τούτος;" κραδαίνοντας τις Σκοπιμότητες που έγραψε ο Καζάκης.

    Το σημερινό κείμενο έχει τέσσερις φορές την λέξη ΕΠΑΜ έναντι καμίας του προηγούμενου "καλέσματος". Τι Σκοπιμότητα έχει;

    Κάθε καλοπροαίρετος που θέλει να αφυπνίσει και να ξε-φοβίσει τον κόσμο θα επιθυμούσα να θυμηθεί πότε πέρασε από οποιαδήποτε συνέλευση πυρήνα ή τομέα του ΕΠΑΜ η Πολιτική Απόφαση να συ-στρατευτείτε με Αριστερές δυνάμεις ώστε να: "καλέσουμε την Αστυνομία να συλλάβει το δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τύποις."(είπαμε, τα άλλα μέλη της προσωρινής Π.Ε. εκφράζουν προσωπικές απόψεις όταν μιλάνε για Στρατό)
    Για την ανάληψη καθηκόντων Εκτελεστικής εξουσίας από τους Δικαστές δεν θα ρωτήσω, βλέπουμε όλοι, ότι ο Τραπεζίτης θέλει να φύγει και οι Ξένοι αναρωτιούνται γιατί δεν επιβάλλονται οι Νόμοι και δεν πληρώνονται τα χαράτσια. Οσονούπω έρχονται.

    Για να τα ζυγιάσουμε λίγο, αδέλφια, ΟΛΟΙ εκεί στο ΕΠΑΜ αποφασίσατε για αυτήν την πρωτοβουλία; ή έστω, ενημερωθήκατε πριν γίνει;


    ΥΓ. "Τα Παιδιά του Καραμπελιά" φέρνουν και ξαναφέρνουν από την συνάντηση της Σπίθας "Τότε, ήταν ο εμπνευστής του πιο αντιδημοκρατικού οργανωτικού μοντέλου (οι οργανώσεις βάσης απαγορεύονται να συζητούν σημαντικά πολιτικά ζητήματα)". Κάποιοι δεν πρέπει να ζητήσουν απαντήσεις στον καθρέφτη τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Για να τα ζυγιάσουμε λίγο, αδέλφια, ΟΛΟΙ εκεί στο ΕΠΑΜ αποφασίσατε για αυτήν την πρωτοβουλία; ή έστω, ενημερωθήκατε πριν γίνει;"

      Επειδή διακρίνω μια αμφισβήτηση (που υπονοεί ότι δεν έχουν συμβεί αυτά για τα οποία αναρωτιέστε...) μπορώ να πω ότι τουλάχιστον στον Βόρειο Τομέα Αττικής του ΕΠΑΜ το θέμα αυτό προτάθηκε από συναγωνιστές, συζητήθηκε και ζητήθηκε από μέλος της Πολιτικής Επιτροπής να το μεταφέρει για απόφαση και ενέργειες τους.

      Και βέβαια η πρόταση για ενότητα και συνεργασία στο πλαίσιο της δημιουργίας κοινού αντιμνημονιακού μετώπου δεν αφορούσε μόνο το ΚΚΕ αλλά όλα μα όλα τα κόμματα, κινήματα ακόμα και βουλευτές που ανοιχτά τάαονται κατά της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής ... ανεξάρτητα ποιο χώρο εκπροσωπούν ή από ποιο χώρο προέρχονται ...

      Σας καλώ να συμμετάσχετε σε κάποια από τις συναντήσεις μελών του ΕΠΑΜ ... θα αποτελέσει για σας μια χρήσιμη δημοκρατική εμπειρία ...

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας.

      Σε έναν ολόκληρο Τομέα του ΕΠΑΜ συζητήθηκε να: "καλέσουμε την Αστυνομία να συλλάβει το δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τύποις."
      Μαζί και το κείμενο του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής που είναι από τα μέρη σας και από τον Δεκέμβρη έλεγε: "...το τελευταίο τμήμα του έθνους που απομένει να μιλήσει: τον ελληνικό στρατό."
      http://epambp.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

      Αποφασίσατε (πλειοψηφικά;) να δημιουργήσετε ΕΚΤΡΟΠΗ στην Ελλάδα με "καλή" Χούντα;

      Για βάστα ρε συν-έλληνα, την εκτροπή να την κάνετε σπίτι σας.
      Εκεί στο ΕΠΑΜ να αποφασίζει ο ένας ή οι λίγοι για τους πολλούς και να στείλετε την δημοκρατία σας διακοπές.
      Στο μέγαλο μας σπίτι, την Ελλάδα, μας φτάνει το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, δεν θέλουμε Σωτήρες με τανκς, οι υπόλοιποι.

      Αν μάλιστα πήρατε και απόφαση να ΜΗΝ βγείτε μόνοι σας να το ζητήσετε αλλά να πείτε ότι: ήδη σήμερα (έχει ξεκινήσει) διαδικασία συνεννόησης με το ΚΚΕ είσαστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.
      Ποιός Πολιτικός χώρος σας έδωσε το δικαίωμα να τον εμπλέκεται σε ιστορίες εκτροπής για να τον δώσετε βορά στα δόντια αυτών που καιροφυλακτούν να φέρουν τανκς;

      Επειδή έχω την ελπίδα ότι ίσως πήγες να σώσεις... τα Ασωστα, επέτρεψε μου να πω ότι ο Μήτσος -ο πρώην αδελφός, ξέρεις- έβαλε bold στην λέξη "προβιά" στο blog του. Κοίταξέ το, γιατί μου έκανε εντύπωση και κάτι μου λέει ότι πολλά συγχωρέσαμε στον Καζάκη...

      ΥΓ. Για την πρόσκλησή σου πολύ ευχαρίστως. ΑΡΚΕΙ να φέρω τον στρατιωτικό φίλο μου με τον μισθό πείνας, μαζί με την άνεργη γυναίκα του, που μιλάμε για τα προβλήματα του σχολείου των παιδιών μας. Με αυτούς πάω σε κάθε Διαδήλωση και σε κάθε Διεκδίκηση. ΟΚ;

      Διαγραφή
    3. "Αποφασίσατε (πλειοψηφικά;) να δημιουργήσετε ΕΚΤΡΟΠΗ στην Ελλάδα με "καλή" Χούντα;"

      Ο καλύτερος τρόπος να σπιλώσεις απόψεις και ανθρώπους είναι να βάζεις στο στόμα τους ή στο μυαλό τους, όσα εσύ συμπαιρένεις ... ή επιθυμείς να πιστέψουν οι υπόλοιποι που δεν γνωρίζουν ...
      Φυσικά και δεν αποφασίσαμε κάτι τέτοιο ...

      Δεν χρειάζεται να κάνουμε καμμία απολύτως εκτροπή!!! Έχει συμβεί ήδη με τον δοτό προωθυπουργό των Τραπεζιτών - Χρηματιστών και την μη προσφυγή σε εκλογές για να ακουστεί η άποψη ή και να καταγραφεί η βούληση των Ελλήνων πολιτών ...

      "Αν μάλιστα πήρατε και απόφαση να ΜΗΝ βγείτε μόνοι σας να το ζητήσετε αλλά να πείτε ότι: ήδη σήμερα (έχει ξεκινήσει) διαδικασία συνεννόησης με το ΚΚΕ είσαστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ."

      Αυτό που προτάθηκε είναι μια συνεργασία σε δράσεις με όσους επιθυμούν να φύγουμε από την καταστροφική πορεία του Μνημονίου ...

      Όντως είμαστε επικίνδυνοι για τα υπόλοιπα κόμματα που φυλοροούν από τα μέλη τους που επιτέλους βλέπουν πως όταν πέφτουν οι μάσκες και οι "προβιές" αυτό που μένει είναι ο συμβιβασμός των κομμάτων της μεταπολίτευσης και η υποστήριξη σε μια κοινωνικοοικονομική κατάσταση που οδήγησε την χώρα μας στη καταστροφή και τώρα επιθυμεί να της δώσει και την χαριστική βολή ...

      Όσο για το αν θα βγάλουν τα τανκς να ξέρεις ότι είναι το τελευταίο που επιθυμούμε να συμβεί (δεν έχω ακούσει ποτέ και πουθενά σε συναντήσεις μελών του ΕΠΑΜ ούτε καν έναν τέτοιο υπαινιγμό), ωστόσο με αυτούς τους κυβερνήτες (αλήθεια γιατί δεν μας λες τίποτα για τις πρακτικές τους;) και με τις λογικές της υποταγής των κομμάτων της Βουλής είναι ικανοί να το κάνουν και χωρίς αφορμή .... για προληπτικούς λόγους, όπως έκαναν και συλλήψεις πριν την συγκέντρωση της προηγούμενης Κυριακής.

      ΥΓ. Να έλθετε ευχαρίστως. Θα βρείτε εκεί τους άνεργους οικοδόμους, τους ελεύθερους επαγγελματίες που κλείνουν τα μαγαζιά τους, τους απολυμένους συμβασιούχους, τους απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους εργαζόμενους που έχουν δει τους μισθούς τους να πετσοκόβονται και να μην μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους, συνταξιούχους που πλέον δεν μπορούν να επιβιώσουν ...
      Με αυτούς πάω σε κάθε Διαδήλωση και σε κάθε Διεκδίκηση ...

      Διαγραφή
    4. Σε έναν ολόκληρο Τομέα του ΕΠΑΜ συζητήθηκε να: "καλέσουμε την Αστυνομία να συλλάβει το δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τύποις."
      Μαζί και το κείμενο του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής που είναι από τα μέρη σας και από τον Δεκέμβρη έλεγε: "...το τελευταίο τμήμα του έθνους που απομένει να μιλήσει: τον ελληνικό στρατό."
      http://epambp.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

      "Φυσικά και δεν αποφασίσαμε κάτι τέτοιο ... " Το είχα καταλάβει.

      "Αυτό που προτάθηκε είναι μια συνεργασία σε δράσεις(ποιές δράσεις;;; ) με όσους επιθυμούν να φύγουμε από την καταστροφική πορεία του Μνημονίου ..."
      Βλέπε άλλο μου σχόλιο.

      Παραφράζοντας την Αλέκα στον λόγο της για την Πλατεία: Τι να τα κάνω ένα εκατομμύριο ψηφουλάκια όταν στην Χαλυβουργία και στις Απεργίες κανένας!

      ΑΡΚΕΙ που θέλουμε όλοι τον στρατιωτικό και την γυναίκα του δίπλα μας και όχι τον Ελληνικό Στρατό μπροστά μας, να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθούμε στους Δρόμους και στους Χώρους δουλειάς. ΔΕΝ είμαστε Αντίπαλοι. Άλλος είναι ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ.

      ΥΓ. Σε ευχαριστώ που κράτησες καλό επίπεδο στον σχολιασμό.

      Διαγραφή
    5. 'Μαζί και το κείμενο του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής που είναι από τα μέρη σας και από τον Δεκέμβρη έλεγε: "...το τελευταίο τμήμα του έθνους που απομένει να μιλήσει: τον ελληνικό στρατό."
      http://epambp.blogspot.com/2011/12/blog-post.html'

      Στο ίδιο λοιπόν κείμενο γράφει "Αν το ένοπλο κομμάτι του έθνους δεν θέλει να στιγματιστεί ξανά, εδώ και τώρα πρέπει να σταθεί δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό και ενάντια στις καταστροφικές ορέξεις των αρπακτικών της ευρωζώνης και της νέας τάξης πραγμάτων."

      Δίπλα λοιπόν και όχι απέναντι στον Λαό λέει να σταθούν όσοι μπορεί να κάτω από άθλιες διαταγές να προκαλέσουν εκτροπή ...

      Προς το παρόν απέναντι μας βρίσκονται οι ένστολες δυνάμεις καταστολής που δεν διστάζουν και σε έφηβους μαθητές να ρίχνουν χημικά ....

      Και οι αγώνες θα συνεχισθούν με όσα μέσα μας επιτρέπουν οι στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες μας, που κι αυτές βρίσκονται σε κίνδυνο ...

      Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούμε στους Δρόμους και στους Χώρους δουλειάς σε κοινό αγώνα. ΔΕΝ θεωρώ και εγώ ότι είμαστε Αντίπαλοι. Άλλος είναι ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ.

      ΥΓ. Σε ευχαριστώ κι εγώ που κράτησες καλό επίπεδο στον σχολιασμό. Άλλωστε είπαμε, δεν είμαστε αντίπαλοι ...

      Διαγραφή
  6. Το ad hominem επιχείρημα, γνωστό και ως argumentum ad hominem (λατ.), ουσιαστικά αποτελεί επιχείρημα «ενάντια στο άτομο» και αποτελεί λογική πλάνη, η οποία συνίσταται στην ανταπάντηση σε κάποιο επιχείρημα μέσω άμεσης προσβολής προς το πρόσωπο που το διετύπωσε, σαν αυτό να αποτελούσε έγκυρη βάση για την απόρριψη του επιχειρήματος ως εσφαλμένου και δίχως ουσιαστική κατάδειξη των ελαττωμάτων του επιχειρήματος.

    Τα'χουμε πει άλλωστε...
    ο Μήτσος είναι: πράχτορας, ινστρούχτορας, τέρας του σκοταδιού και παρακαλώ μακρυά του να μην κολλήσετε, ούτως ώστε να σωθείτε.
    Και προς θεού...
    Μη τυχόν και βγει κάποιος με επιχειρήματα να τον αντικρούσει.
    Τρομοκρατία και μόνο τρομοκρατία. Έτσι, για να γουστάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γι αυτο ετοιμαζονται να μα φανε. Θελουμε απο τωρα να ξερουμε τι χρωμα θα χει η λευτερια! Δεν μας φτανει βλέπεις τ αρωμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καζάκη μην μασάς και μην χαλάς φαια ουσία για το κάθε δεκανίκη του συστήματος. Σήμερα η Παπαρηγα ρωτήθηκε από τον αστειευόμενο χατσηνικολάου στο ράδιο για το ¨ποτε θα βάλει την υπογραφή της στο νέο μνημόνιο όπως ζητάνε από σήμερα οι γερμάνοι¨ και αυτή στην αρχη τα έχασε κάτι πηγε να ψελίσει χωρίς να πει τίποτα και στο τελος αθρωσε το εξής ασύλληπτο: ¨οι γερμανοί έχουν πονοκέφαλο¨. Μην απορήσεις αν δεις την υπογραφή του κουκουε κάτω από το νέο μνημόνιο και καλά γιατί δεν θα θελει (το κκε) να γινει το αλλοθι για τον νεο εμφύλιο και άλλα τέτοια νεοκομμουνιστικα.
    Και ένα τραγουδάκι, με εμπνευσμενω τίτλο, αφιερωμένω, για να χαλαρώσουμε καπώς:)

    http://www.youtube.com/watch?v=9IwmYAdgU18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν πιστεύω πως έχει κάποιο λόγο το ΚΚΕ να βάλει άσκοπα κατά του ΕΠΑΜ κ του κ. ΚΑΖΑΚΗ …. Το ποιος είναι στον σωστό επαναστατικό δρόμο, φάνηκε κ φαίνετε ( 20/10/2011 1 νεκρός συνδικαλιστής του Π.Α.ΜΕ κ 80 τραυματίες από ομάδες κουκουλοφόρων σαν κ αυτές που τα έσπαγαν την Κυριακή ( 12/2/12) , κ ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που έχουν γίνει εδώ στην ελλάδα, από το Π.Α.ΜΕ την Κυριακή 12/2/2012…) μάλλον το ΚΚΕ φοβούνται πάρα πολλοί, κ όχι τον κύριο ΚΑΖΑΚΗ όπου προσπαθεί ματαίος ( η ιστορία μας τα έχει γράψει ξανά αυτά τα μαύρα γράμματα) να ενώσει τον λαό με έναν πατριωτικό κ όχι πολιτικό τρόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αφήστε την Ιστορία και τη Συμφωνία της Βάρκιζας, γιατί αυτή διδάσκει ότι, όταν η εργατική τάξη και ο λαός υποκύπτουν στους εκβιασμούς και τις απειλές της αστικής τάξης, όταν ξεγελιούνται από τις υποσχέσεις και τις διακηρύξεις της, όταν έχουν αυταπάτες, τότε οι μηχανισμοί του συστήματός της τούς οδηγούν στον όλεθρο.

      Το εργατικό λαϊκό κίνημα πουθενά δεν ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ένοπλη σύγκρουση.

      Τη βία των όπλων, των κρατικών μηχανισμών τη χρησιμοποίησε σε όλες τις περιπτώσεις η εξουσία της αστικής τάξης, οι ιμπεριαλιστικοί της οργανισμοί. Αυτό έγινε και το Δεκέμβρη του 1944, αυτό έγινε και πριν απ' αυτόν με τα Τάγματα Ασφαλείας και μετά απ' αυτόν έως το 1946 που πήρε τα όπλα ο ΔΣΕ.
      Αλίμονο στους λαούς που εμπιστεύονται τις διακηρύξεις των υπερασπιστών του καπιταλισμού. Αλίμονο στο εργατικό λαϊκό κίνημα που δεν είναι προετοιμασμένο για όλα.

      Αλλωστε, την ανοιχτή βία, την προβοκάτσια, τις δικτατορίες δεν τις χρησιμοποιεί η αστική τάξη μόνο ενάντια στο επαναστατικό κίνημα, αλλά και για να λύσει τις μεταξύ της διαφορές.
      Γιατί «τα κάνετε γαργάρα» αυτά;

      Να σας θυμίσουμε μόνο την εμφύλια σύγκρουση του 1916. Τότε κι αργότερα που τα αστικά κόμματα χώρισαν την Ελλάδα στα δύο, τότε που η Αντάντ, οι σύμμαχοι του εθνάρχη σας Ελευθέριου Βενιζέλου βομβάρδιζαν την Αθήνα και τα γαλλικά στρατεύματα έφτασαν ως το Ζάππειο, ενώ οι άλλοι παρέδιδαν τη Μακεδονία στους Γερμανοβούλγαρους και την Ηπειρο στους Ιταλούς. Για να μην ξεχνιόμαστε..."


      Διαβάστε περισσότερα: http://kke4ever.blogspot.com/2012/02/blog-post_15.html

      ΥΓ. Απάντηση σε άλλον Πρετεντέρη.

      Διαγραφή
    2. Ασε ρε Che και δε πιάνει εδω το κουτόχορτο που σ'έχουν κεράσει.
      1) Στις 20/10 το ΚΚΕ περιφρούρησε τη Βουλή, εναντίον των διαδηλωτών την ώρα που οι αστυνομικοί έκαναν το τσιγαράκι τους.
      2)Ο νεκρός του ΠΑΜΕ τη μερα εκείνη αποδείχτηκε οτι πέθανε απο τη χρήση δακρυγόνων της αστυνομίας (βρισκόταν άλλωστε πολύ μακριά απ'τι σημείο των συγκρούσεων με τους αναρχικούς.) Ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ στο ταφο του στου Ζωγράφου, γράφει οτι "δολοφονήθηκε απο παρακρατικούς". Τόσο πολύ τιμάτε τους νεκρούς σας που υπαγορεύετε ακόμα και το τρόπο που θα πεθάνουν.
      3)Τη Κυριακή 12/2 και κάθε Κυριακή 12/2 στον αιώνα τον άπαντα μαζεύετε το μαντρί σας ("έχουν γνώση οι φύλακες") στην Ομόνοια λέτε 5-6 συνθήματα ΚΑΘ'ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ ΦΥΣΙΚΑ, τα μαζεύετε και φεύγετε.

      Ναι, το σύστημα σας τρέμει. Η πιο επαναστατική πράξη που έχετε να δείξετε είναι το πέταγμα του Μνημονίου στη Βουλή και τα πανό στην Ακρόπολη. Ουάου. Γι'αυτό όσο και να χάνουν ψήφους τα αστικά κόμματα εσείς πάντα στο ίδιο ποσοστό θα είστε.
      Φιλική συμβουλή: αλλάξτε ρότα γρήγορα ή αλλάξτε όνομα. Απατεώνες.

      Διαγραφή
    3. Δεν μας φοβάται το σύστημα στην χαλυβουργία ( σωματείο του Π.Α.ΜΕ )? Δεν μας φοβάται το σύστημα στις απεργίες των ναυτεργατών ( για θυμήσου με τα βατράχια ομορφιές ) ? Δεν μας φοβάται όταν τα μαζικά μπλοκ την Κυριακή στις 12/2 του Π.Α.ΜΕ ( το μαντρί που λες ) απαριθμούν πάνω από 100.000 κόσμο??? Ήταν σηκέ το ζητήματα, όσο στις 20/10 όσο κ στις 12/2… ακόμα τα αστικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για προβοκάτσια εναντίον του Π.Α.ΜΕ, από άτομα με κουκούλες κ αστυνομικό εξοπλισμό. Ξέρουν παρά πολύ καλά, κ φάνηκε τόσα χρόνια, πως το ΚΚΕ – Π.Α.ΜΕ δεν θα έφευγε εύκολα από το σύνταγμα, ακόμα κ τα ματ να χτυπούσαν …. Τώρα αυτά που γραφείς για τον συνδικαλιστή που έχασε την ζωή του, δεν θα σχολιάσω γιατί δεν ξέρεις καν που κηδεύτηκε οπότε μάλλον τα βγάζεις από το μυαλό σου.
      Κ επιτέλους αν στο ΚΚΕ είμαστε απατεώνες, κύριος ΚΑΖΑΚΗΣ που κάθετε κ μας λιβανίζει πως ξέρει πράγματα κ πρόσωπα μέσα στο ΚΚΕ ( ακόμα κ την Παπαρήγα ) τι είναι, όταν τάχα μου μας λέει πως κάποιος ανώνυμος σε μια καθημερινή στήλη του ριζοσπάστη γράφει αυτά που γράφει ….???

      Διαγραφή
    4. Αλλάξτε όνομα? Κ ποιοι είστε εσείς εκεί στο ΕΠΑΜ που θα διεκδικήσετε την ονομασία του ΚΚΕ από το τωρινό ΚΚΕ?

      Διαγραφή
    5. Δεν ανήκω στο ΕΠΑΜ κατα πρώτον, ούτε καν φίλος δεν είμαι.
      Ωστε δε ξέρω καν που κηδεύτηκε ε??? Τα βγάζω απ'το μυαλό μου ε??? Μήπως είμαι και ψυχικά διαταραγμένος σα τους αντιφρονούντες στην ΕΣΣΔ που τους έκλειναν στα ψυχιατρεία? Α ρε κακομοίρη, καλά κατάλαβα απ'την αρχή οτι είσαι τέρμα βλαμμένος. Ποια αστικά κόμματα σας φοβούνται ρε και για ποιες προβοκάτσιες μιλάς? Απολαμβανετε τη κρατικη επιχορηγηση καθε χρονο και τα αστικα προνόμια και κερνάτε το παραμύθι στο κόσμο σας οτι όλοι σας τρέμουν και σας κανουν προβοκάτσιες. Ασε και δε θα πάρω, έπαιρνα για χρόνια δυστυχώς. Σας φοβάτε το σύστημα ε? Λέγε εναν του ΚΚΕ που εχει μπει φυλακή στα 30 χρόνια που είναι νόμιμο κόμμα. Μπορείς να μου πεις έναν!?
      Τέλος αν θεωρείς οτι ο Καζάκης είναι απατεώνας και βγάζει αρθρα ανώνυμα απ'το μυαλό του για να ρίξει λάσπη στο Κομμα, πες το καθαρά. Και τοτε ειναι δική του ευθύνη να παραθέσει ακριβή παραπομπή σε σελίδα και ημερομηνία.

      Διαγραφή
    6. δεν κηδεύτηκε στο νεκροταφείο ζωγράφου όπως λες, στο νεκροταφείο του Βύρωνα. Οπότε φαίνετε ποιος τα βγάζει από το κεφάλι του η όχι. http://newsvolos.blogspot.com/2011/10/blog-post_2278.html Αν δεν είναι απατεώνας ο ΚΑΖΑΚΗΣ ας βγει δημοσίως να μας πει τι θέση είχε μέσα στο κόμμα πριν φύγει – διαγραφει… Σε μια εκπομπη του μηλουσε πολύ οικια ας πούμε για τον μπογιόπουλο απ όσο θυμάμαι, οπότε έχει «άκρες» να βρει κ ονομαστικά τον κύριο η την κυρία που το έγραψε .... Μου φτάνει η γλώσσα που χρησιμοποιείς … ακριβός ίδιος ο Βενιζέλος ( απέναντι στο ΚΚΕ) την Κυριακή που του πέταξε τον μνημόνιο ο μαυρικος …. Εκεί έχετε ξεπέσει … να κάνετε στο ΚΚΕ στα μέλη κ στους φίλους του την ίδια προπαγάνδα με τους αστούς, για την ΕΣΣΔ … Α κ να σου πω, μην κάνεις γαργάρα αυτά που σου γράφω για την χαλυβουργία, τους οικοδόμους, τους ναυτεργάτες …. Όπου δεν υπάρχει Π.Α.ΜΕ ούτε μισή μέρα απεργία δεν έχει γίνει....

      Διαγραφή
  10. Η ΝΕΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


    Ελληνίδες, Έλληνες, Φίλες και Φίλοι,

    Ήλθε η ώρα του μεγάλου ξεσηκωμού, τις αφύπνισης και αναγέννησης των Ελλήνων, του θριάμβου του Ελληνισμού, ήλθε η ώρα της ΝΕΑΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    Η δύναμης μας είναι η ενότητα τα μας, η ποιότητα και αριστεία μας, ως ατόμων και ως κοινωνίας θεσμών. Επομένως διά ποιοτικής και αριστης οργάνωσης και δόμησης των πόλεων, δήμων, κοινοτήτων και του πλανητικού Ελληνισμού, δυνάμεθα και επιτυγχάνουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

    Σύντομα στο εγγύς μέλλον και αφού ολοκληρώσομε την τεχνική υποδομή των δικτυακών μας κοινοτήτων και εκκλησιών των πολιτών, θα σας παρουσιάσομε το οργανόγραμμα, το χρονοδιάγραμμα και τους καταστατικούς κανόνες λειτουργίας και συμμετοχής στην οργάνωση του πλανητικού μας δικτύου κοινοτήτων και εκκλησιών των πολιτών. Συμβάλετε και εσείς κάνοντας γνωστήν την ιδέα και τον στόχο μας και τον δικτυακό μας ιστότοπο.

    Για να τα επιτύχουμε όμως όλα αυτά, οφείλουμε να συστρατευτούμε και συνδράμουμε οι Έλληνες τις Ελλάδος και οι ομογενείς Έλληνες τις διασποράς ανά τις 5 Ηπείρους, οι οποιοι με τίν εμπειρία τους, τις γνώσεις τους, τις οικονομικές του δυνάμεις και την αγάπη τους για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, μπορούν να προσφέρουν στη αφύπνιση, αναγέννηση και θρίαμβο τις Ελλάδος και του Ελληνισμού.

    Τούτο μπορούμε να το επιτύχουμε, δημιουργώντας δομές και υποδομές οργάνωσης και συστράτευση του πλανητικού Ελληνισμού, δηλαδή των Ελλήνων τις Ελλάδος και των ομογενών Ελλήνων τις διασποράς στις 5 Ηπείρους, καθότι το μυστικό είναι η δημιουργία υποδομών οργάνωσης του πλανητικού Ελληνισμού και διά αυτών, η συστράτευση των απανταχού Ελλήνων σε έναν αναγεννητικό θρίαμβο και σε ένδοξο και νικηφόρο μέλλον.

    http://diktyoellinwn.wordpress.com/2012/01/10/%ce%b7-%ce%bd%ce%b5%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b9/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με εκανες και ανατριχιασα Κ Καζακη.

    Επιτελους τι ειναι το ΚΚΕ 5η φαλαγγα της Ευρωπης

    Η φωβουνται την εξουσια γιατι δεν θα ξερουν τι να την κανουν.

    Αντωνης Σαραιλης

    Κεμπεκ Καναδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ΚΚΕ μας λέει συνοπτικά ότι μην κουνιέστε οι υπόλοιποι γιατί μόνο το Κόμμα έχει την εξουσιοδότηση (απο ποιόν) και το δικαίωμα στην εκπροσώπηση των λαϊκών δυνάμεων.Ολοι οι υπόλοιποι είμαστε είτε πράκτορες,είτε φερέφωνα,είτε αντιδραστικοί.Η γνωστή προπαγάνδα απο παλιά με την οποία σπίλωσαν απο τον Αρη Βελουχιώτη ως τον Νίκο Πλουμπίδη και τόσους άλλους αγωνιστές.Δυστυχώς για το...Κόμμα του λαού δεν έχουν διδαχθεί απολύτως τίποτα απο τα λάθη του παρελθόντος.Μόνο που ο λαός δεν έχει ανάγκη πιά πάτρωνες και ινστρούκτορες.Βρίσκει μόνος του τον δρόμο της αντίστασης,της αληλεγγύης και της οργανωμένης πάλης απέναντι στην βαρβαρότητα.Και το ΕΠΑΜ παρά τα προβλήματα του και τις ατέλειες του, αφού βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα οργανωτικά, δίνει αυτές τις διεξόδους στον Ελληνα πολίτη πάνω και πέρα απο ιδεολογικές αγκυλώσεις.Γιατί τα προβλήματα είναι κοινά για όλους τους Ελληνες και οχι μόνο για τους κομμουνιστές.

    ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
    ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://www.youtube.com/watch?v=2t8F4uKcc6w&list=PL88EAB288B7BD1EE1&context=C386c8f5ADOEgsToPDskK3sthltzN7pf7-eS_jCmy2

    ΚΑΖΑΚΗΣ :ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ (12/2/12)

    ακομα και στο χειλος του γκρεμου, καθομαστε και μιλαμε ποιος θα κανει την αρχη....
    ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΡΟΧΩΡΑ, ΑΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΣΤΟΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΤΟΚΑΡΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξυπνήστε ρε γαμώτο! Τι σκατά περιμένετε με τούς κολοεγωισμούς, φτάνει πια να είστε καθυστερημένοι και οκνοί, εκτός αν παίζεται παιχνίδια ακόμα και εσείς της αριστεράς, για το τι πιστεύω άσε καλλίτερα. Τι έκανε το ΚΚΕ όλο το καλοκαίρι, ήταν απών από τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις. Όπως πάντα, ήταν ξένες προς αυτούς , στερούμενες ιδεολογικού υπόβαθρου, Ο ΣΥΝ, προωθούσε τα συμφέροντα του και πάει λέγοντας. Τι σκατά περιμένετε ρε πια, καιγόμαστε δεν το έχετε καταλάβει γαμώτο! Έχετε την εντύπωση ότι θα διατηρήσετε τα κοινοβουλευτικά σας αξιώματα και κρατάτε αυτήν την στάση ακόμα και σήμερα. Τόσο αποχαυνωμένοι είστε δεν βλέπετε πέρα από την μύτη σας; σε λίγο στην καλλίτερη θα έχει καταλυθεί το σύνταγμα και θα έχουμε κατοχική με όλη την σημασία κυβέρνηση τεχνοκρατών, ή θα μας αφήσουν να πάμε στο διάολο όλοι. Έτσι κι αλλιώς εκεί θα πάμε όλοι, και εμείς ο λαουτζίκος και εσείς της “αριστεράς”. Εκτός αν έχετε εξασφαλίσει το μέλλον σας σε κάποια τράπεζα του εξωτερικού.
    Τί στο διάολο πια, φτάνει ρε γαμώτο, ότι στάση κράτησε ο καθένας εδώ και δυο χρόνια κράτησε, ότι απόψεις έχει ο καθένας για το πως πρέπει να λειτουργεί η κοινωνία, ας τις έχει, σε λίγο γαμώτο δεν θα υπάρχει κοινωνία, τι σκατά θέλετε και θέλουμε, γαμώ τον κολοέλληνα μου, γαμώτο!
    Θέλουμε ρε πούστη μου να ζήσουμε αξιοπρεπως σε μια δική μας χώρα, ή θέλουμε να γίνουμε ζωντανοί νεκροί στην καλλίτερη;
    Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε την ζωή και την πατρίδα μας, ας ενωθούμε ρε γαμώτο, για μια μόνο φορά, ΜΙΑ, ΜΙΑ, ΜΙΑ ρε γαμώτο, είμαι οργισμένος , πόσες φορές να το γράψω, ΜΙΑ και να αποτρέψουμε αυτούς πους μας την κλέβουν, μετά θα τα βρούμε.
    Είμαι οργισμένος με όλους σας, όλους εσάς της βουλής, τι σκατά περιμένετε πια, ελάτε ρε γαμώτο κάτω με τον λαό, σε μια ευθεία, απο την ίδια αφετηρία να ελευθερωθούμε, πόλεμο έχουμε ρε γαμώτο, δεν βρισκόμαστε σε προεκλογικής περίοδο και αντιπαράθεση πολιτικών απόψεων.
    Σε λίγο θα είμαστε όλοι οργισμένοι πιο πολύ με εσάς παρά με τούς κατακτητές.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ! Ο λαός σας χρειάζεται, ελάτε κλαίω να ενωθούμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέρμα τα ψέματα, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την ουσία.

    Ο νόμος για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για τον νόμο, επίσης
    το σύνταγμα για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το σύνταγμα, επίσης
    με λίγα λόγια η ιδεολογία, η πολιτική, το χρήμα για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για την ιδεολογία, την πολιτική, ή το χρήμα.

    Ας μην ξεχνάμε ότι το σύνταγμα, τον νόμο, την ιδεολογία, την πολιτική, τα χρήματα, την εργασία, την πατρίδα και όλα τα έχουμε κάνει για τον άνθρωπο. Τουλάχιστον γιά να επιβιώνει ο κάθε άνθρωπος, και με κατεύθυνση την καλύτερη και ποιοτικότερη ελευθερία του κάθε ανθρώπου, εξυπακούεται ότι αυτό θα γίνει με ταυτόχρονο αλληλοσεβασμό.

    Η έλλειψη σεβασμού ορισμένων απέναντι στα δικαιώματα των άλλων, δεν μας αφορά όταν δεν σέβεται κάποιος τον εαυτό του, αλλά η έλλειψη σεβασμού κάποιου απέναντι στα δικαιώματα των άλλων αρκεί για να περιορίσουμε την ισχύ του όσον το δυνατό ποιό αποτελεσματικά.

    Ηλίας Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012
    ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Των καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου για το Μνημόνιο-2
    Γιώργου Κασιμάτη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
    Ανδρέα Δημητρόπουλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
    Γιώργου Κατρούγκαλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θράκης
    Ηλία Νικολόπουλου, Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου
    Κώστα Χρυσόγονου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
    Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε προς τη Βουλή και τον ελληνικό
    λαό ότι το κείμενο, το οποίο καλείται σήμερα να ψηφίσει η λαϊκή
    αντιπροσωπεία..
    παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού
    και διεθνούς δικαίου για τους λόγους που ακολουθούν:
    1. Η παρούσα Βουλή εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του 2009 κάτω από εντελώς
    διαφορετικές πολιτικές προϋποθέσεις και η λαϊκή εντολή προς αυτή, κατά την
    έννοια του άρθρου 41 του Συντάγματος, ήταν διαμετρικά αντίθετη από όσα
    προβλέπει τώρα το κατατεθειμένο κείμενο. Λείπει, συνεπώς, η δημοκρατική
    νομιμοποίηση για την ψήφισή του.
    2. Το περιεχόμενο του κειμένου, που καλείται να ψηφίσει η Βουλή είναι προϊόν
    οικονομικού και πολιτικού εκβιασμού, εκ μέρους των εκπροσώπων των δανειστών,
    κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου (άρθρο 52 της Διεθνούς Σύμβασης της
    Βιέννης του 1969).
    3. Το κείμενο που κατατέθηκε για ψήφιση δεν αποτελεί κατά το Σύνταγμα ούτε
    σχέδιο νόμου, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει διατάξεις νομοθετικού
    περιεχομένου ούτε σχέδιο νόμου κυρωτικού διεθνούς σύμβασης, δεδομένου ότι
    δεν περιέχει το υπογεγραμμένο κείμενο της διεθνούς σύμβασης. Πρόκειται για
    κείμενο προγράμματος, που επιχειρείται να δεσμεύσει ανεπίτρεπτα επί
    δεκαετίες το μέλλον της χώρας. Παρουσιαζόμενο, συνεπώς, ως δεσμευτικό
    κείμενο νόμου, παραβιάζει την αντιπροσωπευτική αρχή και την κατά το Σύνταγμα
    άσκηση της νομοθετικής λειτουργίας (άρθρο 26 Σ).
    4. Το κείμενο επιχειρείται να υπερψηφιστεί κατά παράβαση του άρθρου 29 του
    Συντάγματος, στο βαθμό που επιβάλλεται κομματική πειθαρχία χωρίς προηγούμενη
    εσωτερική ψηφοφορία και απόφαση συλλογικών κομματικών οργάνων.
    5. Η πρόβλεψη ότι οι νέες δανειακές συμβάσεις θα ισχύουν από την υπογραφή
    τους, χωρίς κύρωση από την Βουλή, παραβιάζει τα άρθρα 28 παρ. 2 και 36 παρ.
    2 του Συντάγματος, καθώς και το διεθνές δίκαιο.
    6. Οι συνταγματικές και οι διεθνούς δικαίου εγγυήσεις σεβασμού και
    προστασίας της εθνικής κυριαρχίας προσβάλλονται επιπλέον: (α) Με την
    επανάληψη -όπως και στη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης της 10.5.2010- της
    ρήτρας παραίτησης από τις ασυλίες της εθνικής κυριαρχίας, (β) με τον
    υπερδανεισμό της χώρας και την άμεση στέρηση της δυνατότητας ικανοποίησης
    των βασικών αναγκών του ελληνικού λαού και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των
    ελλήνων πολιτών, (γ) με τη σώρευση «επαχθούς» δανεισμού και (δ) με την
    εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και όχι του δημοσίου διεθνούς δικαίου που
    διέπει τις διεθνείς συμβάσεις των κρατών. Συνεπώς, το κείμενο που καλείται η
    Βουλή να ψηφίσει παραβιάζει στον πυρήνα τους τις συνταγματικές εγγυήσεις της
    εθνικής κυριαρχίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατικής αρχής (άρθρο
    1 του Συντάγματος).
    7. Τα μέτρα που προβλέπει το προς ψήφιση κείμενο ότι θα επιβληθούν στον
    ελληνικό λαό παραβιάζουν τις αρχές της ισότητας των βαρών, του κοινωνικού
    κράτους δικαίου (άρθρα 4 παρ. 5 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος) και τις
    εγγυήσεις των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων (άρθρα 22 και 23 του
    Συντάγματος). Παραβιάζουν επίσης θεμελιώδεις εγγυήσεις της Συνθήκης της
    Λισαβόνας (του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων) και του διεθνούς δικαίου,
    καθώς και εγγυήσεις του διεθνούς εργατικού δικαίου.
    Η ψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά, συνεπώς, εκτροπή από τη συνταγματική, την
    ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομιμότητα.

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/02/2_15.html#.Tz6bQBMkwrU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταφρασμένο στα Αγγλικά,

      Translated in English:

      http://www.scribd.com/doc/82043518/Fake-Democracy-in-Greece-and-Europe-%E2%80%93-Memorandum-2

      Διαγραφή
  17. O Σέρβος πρωθυπουργός όταν συνάντησε τον Σκοπιανό ομόλογό του που ισχυριζόταν ότι τα σκοπιανά προέρχονται από τα μακεδονικά, του είπε ότι θα μπορούσε να συνομιλήσει με τον Μέγα Αλέξανδρο στα Σέρβικά αφού τα σκοπιανά με τα Σέρβικα είναι κοντινές γλώσσες σχεδόν πανομοιότυπες ! Εάν σκεφτούμε ότι οι σλάβικες γλώσσες απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους τότε εάν οι Κοπιανοί είναι "Μακεδόνες" τότε οι Σέρβοι,οι Κροάτες, οι Σλοβένοι,οι Βόσνιοι, οι Βούλγαροι θα μπορούσαν να συνομιλήσουν με τον Μέγα Αλέξανδρο και άρα είναι και αυτοί "Μακεδόνες"!
    Καλοπροαίρετα κ.Καζάκη σας παραθέτουμε ηλεκτρονικές διευθύνσεις για το όλο ζήτημα και πιστεύουμε ότι η παλιά θέση της Αριστεράς είναι ξεπερασμένη για το Μακεδονικό.Κατά τη διάρκεια του Βυζαντίου και μετέπειτα επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αλλοιώθηκε η εθνολογική σύσταση της γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική ή ότι υπάρχει "Μακεδονικό" έθνος.Ας ονομαστούν όπως θέλουν οι Σκοπιανοί αλλά όχι Μακεδόνες.
    Η ένταξη της Μακεδονίας στο ελληνικό εθνικό κορμό είναι θεμελιώδης για την επιβίωση του ελληνικού έθνους.Επομένως τα αμερικανο-ΝΑΤΟΪΚΑ (και της Γερμανίας) σχέδια για μια "Μακεδονία" σαλάτα αποκομμένη από τον ελληνικό εθνικό κορμό πέρα από πατριωτική θέση είναι αντιιμπεριαλιστική.

    Πήραν στο "ψιλό" τους Σκοπιανούς και οι Σέρβοι...Σ​έρβικα μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος
    ​http://dienekis480.blogspot.com/2012/02/blog-post_6199.html
    Καζάκης:"Είναι αδιάφορο πώς θα ονομάζονται τα Σκόπια...Όσοι μιλούν για "ελληνική Μακεδονία", λειτουργούν όπως τυπικά λειτούργησε η προδοτική εθνικοφροσύνη σ' ολόκληρη την ιστορία του τόπου μας"|
    http://dienekis480.blogspot.com/2012/02/blog-post_8226.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν αναμενόμενο, ο Δημήτρης Καζάκης να δυσαρεστήσει κάποιους ανθρώπους που έχουν ιδιαίτερο 'κόλλημα' με τη διένεξη αυτή (περί του ονόματος της ΠΓΔΜ). Δυστυχώς (με πολιτικό κόστος για τον ίδιο) ακολουθεί πάντα έναν αμείλικτο ορθολογισμό, που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες και όλα τα γούστα.

      Προσέφερε όμως, έτσι, μια πολύτιμη υπηρεσία και στη χώρα μας, η οποία μαστίζεται από... στείρες διανοητικές μάχες μεταξύ "πατριωτών" και "αντι-εθνικιστών".

      Ολοι οι φανατικοί Ελληνο-Μακεδόνες ξεχνούν ότι η περιοχή τους είχε επί εκατοντάδες χρόνια και... κάποιους άλλους, οι οποίοι (χωρίς να φτάνουν οι ρίζες τους μέχρι τη μακρινή αρχαιότητα) έχουν δικαίωμα ΚΑΙ εκείνοι να λέγονται (σλαβο-)Μακεδόνες, με την προϋπόθεση ότι ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ την ίδια τους την εθνότητα, που είναι 100% σλαβική (με κάποιες ελληνικές επιρροές). Επομένως η σύνθετη ονομασία των Σκοπίων είναι ΚΑΙ ηθικά, ιστορικά και πολιτικά σωστή, αν δεν υπήρχε ο γνωστός φανατικός τους αλυτρωτισμός.

      ΤΙ κερδίσατε, όσοι επιμένατε σε όνομα των Σκοπίων που "να μην περιέχει τη λέξη Μακεδονια ή παράγωγά της"? Καταφέρατε... ακριβώς το αντίθετο! Θυμίζετε... Ισραηλινούς που δεν αποδέχονται την έλευση Αράβων στη δική τους αρχαία πατρίδα.

      Ας ΜΗ συζητήσουμε όμως εδώ, το θέμα. Το θέμα εδώ, ειναι η ορθολογική υπεράσπιση του Δημήτρη Καζάκη από τους συκοφάντες του. (Για το μακεδονικό θέμα υπάρχει άλλωστε προηγούμενη ανάρτηση).

      Διαγραφή
    2. Το άρθρο προοριζόταν για προηγούμενο άρθρο του ιστολογίου.
      διορθώσεις: Αντι Κοπιανοί- Σκοπιανοί
      Αντί "Επομένως τα αμερικανο-ΝΑΤΟΪΚΑ (και της Γερμανίας) σχέδια για μια "Μακεδονία" σαλάτα αποκομμένη από τον ελληνικό εθνικό κορμό πέρα από πατριωτική θέση είναι αντιιμπεριαλιστική"-
      "Επομένως η εναντίωση στα αμερικανο-ΝΑΤΟΪΚΑ (και της Γερμανίας) σχέδια για μια "Μακεδονία" σαλάτα αποκομμένη από τον ελληνικό εθνικό κορμό πέρα από πατριωτική θέση είναι και αντιιμπεριαλιστική"

      Διαγραφή
    3. Μα... δεν υφίσταται σαν συνέπεια (όσων είπε ο Καζάκης, ή όσων εξήγησα κι εγώ ατελώς)... "μακεδονική σαλάτα". Αυτή άλλωστε είναι ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ακόμη κι αν υπήρξε κάποτε (όταν δεν είχε συμβεί η μεγάλη ανακατάταξη πληθυσμών).

      Τα "νατοϊκά" σχέδια δεν εφαρμόζονται στην Ελληνική Μακεδονία, που έχει ΚΑΙ το δικαίωμα ΚΑΙ τη δυνατότηα να διατηρεί τη σημερινή της 100% Ελληνική ταυτότητα. Αν εφαρμόζονται, με κάποιο στρεβλό τρόπο, είναι στην ενθάρρυνση ενός στείρου "αρχαιο-μακεδονισμού" της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, αυτός ο στρεβλός παρανοϊκός "αρχαιο-μακεδονισμός" θα είχε απο-ενεργοποιηθεί αν είχαμε δεχτεί σύνθετη ονομασία για τους γείτονες ΑΠΟ την αρχή, κι αν είχαμε ενθαρρύνει τη σλαβική τους εθνική συνείδηση (αντί της... παρανοϊκής). Βέβαια εδώ ισχύει και το "στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα" (χεχε).

      Πάντως νομίζω ότι η σημερινή οικονομική κρίση είναι μια καλή ευκαιρία, ΑΝ το θέλαμε, να βοηθησουμε και τους κατοίκους αυτής της ταλαίπωρης μικρής χώρας δίπλα μας να... ξυπνήσουν από τον δικό του εθνικισμό, λέγοντάς τους "είστε μαλάκες, φάτε τώρα περικεφαλαίες Αλεξάνδρου αντί για κολατσιό"! χαχαχα

      Διαγραφή
  18. Εκείνα τα πράματα που πολλοί δεν έχουν καταλάβει νομίζω, ΙΔΙΩΣ το ΚΚΕ, ο Καραμπελιάς και διάφοροι άλλοι κατήγοροι του Δημήτρη Καζάκη, είναι ο βαθμός της ειλικρινειάς του και η διανοητική συνέπειά του, που πηγάζει απο έναν αμείλικτο ορθολογισμό. Υποστήριξα το Δημήτρη Καζάκη ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ και συνεχίζω ακόμη πιο σίγουρος ότι αξίζει αυτή την υποστήριξη, αν και... δεν είμαι ακόμη μέλος του ΕΠΑΜ (κάτι που επίκειται να γίνει κάποια στιγμή). Παραδόξως, ΔΕΝ δηλώνω πατριώτης, αλλά ούτε κι είμαι... προδότης. ΔΕΝ θεωρώ ότι ο Δημήτρης χωράει μέσα στις στείρες πολιτικές ταξινομήσεις όπως π.χ. "πατριωτικός χώρος", με την εξαίρεση ίσως ενός (λέμε τώρα) "ορθολογικού χώρου υπερασπιστών των δικαιωμάτων του λαού". Είναι ένας νέος χώρος και λίγοι έχουν την αξία που απαιτείται για να χωράνε μέσα του.

    Τα φληναφήματα των Καραμπελιάδων
    τα είχα καταδικάσει από παλιά, παρόλο που με ανθρώπους του Αρδην/Ρήξη έχω ακόμη και σήμερα φιλικές σχέσεις (κλικ ΚΑΙ στα σχόλια εκεί) . ΔΕΝ τους απορρίπτω _αν_ σέβονται τον Ορθό Λόγο. Για την παρανοϊκή κλίκα που μαστίζει τον Περισσό εύχομαι... καλή έξωση από το ΚΚΕ, μια ηλιόλουστη μελλοντική μέρα, όταν οι νέες γενιές της βάσης του κόμματος εξυγιάνουν το χώρο τους.

    Δημήτρη, ΟΛΑ είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ψυχραιμία και χιούμορ χρειάζεται, μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μην κάνεις το λάθος και απαντάς, ειδικά με τόση ανάλυση, σε ανάξια κείμενα γνωστής προέλευσης!!
    Απλά, ΑΝΑΛΩΝΕΣΑΙ και χάνεις το στόχο σου!
    Περιμένουν πολλά από σένα ΠΟΛΛΟΙ, μην το ξεχνάς!
    Ντόρα και λοιποί πολιτικοί σκελετοί και γόνοι θα πάρουν τη θέση που τους αξίζει: ΣΤΟ ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ) ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι μάσκες έπεσαν. Ο Καζάκης βρήκε την λύση. Η Αντι-ΚΚΕ προπαγάνδα είναι ο μονόδρομος για να ρίξει το καθεστώς.
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7xS1Pyv2VC4
    Ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν οι ΑΛΛΟΙ και αυτοί φταίνε για όλα.

    Από την βάση, εκεί κάτω, κάποιοι λένε να κάνουμε διαδήλωση ΕΜΕΙΣ στην Γερμανική Πρεσβεία.
    "Κατά τη γνώμη μου η πρόταση αυτή είναι άκαιρη και εμπεριέχει
    κινδύνους. Πρώτον, το πρόβλημά μας δεν είναι με την Γερμανία, αλλά με
    την ευρωζώνη, τους δανειστές-δυνάστες και το πολιτικό τους προσωπικό.
    Δεν είναι κόντρα ανάμεσα σε κράτη, αλλά ανάμεσα σε συμφέροντα.
    Δεύτερο, δεν πρέπει να προχωρούμε σε κινήσεις που μπορεί να εκθέσουν
    το ΕΠΑΜ σε πιθανές διώξεις ή προβοκάτσιες, όπως θα μπορούσε κάλλιστα
    να γίνει έξω από την Γερμανική πρεσβεία. Όταν επιλέγεις μορφές
    ανοιχτής αντιπαράθεσης πρέπει να έχεις τις δυνάμεις να τις φέρεις σε
    πέρας ότι κι αν θέλει προκύψει. Τρίτο, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε
    επιτέλους ότι η δουλειά μας δεν είναι οι "ακτιβίστικες" ενέργειες όπως
    κάνει κάθε αριστερό ή μη γκρουπούσκουλο, αλλά η επικέντρωσή μας στη
    Μάχη της Γειτονιάς. Ο κόσμος μας ενδιαφέρει και όχι να ακουστούμε, να
    κάνουμε εντύπωση, ή να ικανοποιήσουμε το θυμικό μας."

    Για την πρόταση παραίτησης των ΑΛΛΩΝ από το Κοινοβούλιο, όταν οι επιλαχόντες του Τσίπρα είναι του Κουβέλη, χρειάζεται και ένας νομικός. Αυτός θα πει, για το ΚΚΕ που είναι το μόνο που θα μπορούσε να το κάνει, ότι: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!

    Τέλος συντάσσομαι με την πρόταση ότι το ΚΚΕ που έχει λόγο ύπαρξης την Κρατικοποίηση ΟΛΩΝ των Μέσων Παραγωγής (και όχι των σπιτιών μας) θα πρέπει με ΕΠΙΣΤΟΛΗ του να γράψει στους Ξένους ότι όσα ξεπουληθούν σε αυτούς θα τους τα πάρει πίσω. Οι Κουτόφραγκοι ΔΕΝ το γνωρίζουν και για αυτό ΔΕΝ πολεμούν το ΚΚΕ με Προβιές.

    Χαλαρά. Επανάσταση χωρίς το κομμουνιστικό εργατικό κόμμα που γέννησε ο Λαός δεν γίνεται. Εκτός και αν οδηγεί σε Φασισμό – Ναζισμό.
    Μόνο με την εργατική τάξη του Λαού, πάλι δεν γίνεται.
    Όποιος χωρίζει και προσπαθεί να διχάσει τις Δυνάμεις του Λαού που είναι Ετοιμες και Προαπαιτούμενο για την Ρήξη έχει όνομα.
    Εφιάλτης, Προδότης, Προβοκάτορας, Πράκτορας.

    Οι "Ανώνυμοι" Αυτόνομοι Εθνικιστές έχουν βγει στους δρόμους. Οι προληπτικές συλλήψεις ξεκίνησαν σιγά – σιγά. Οι κομουνιστές να ετοιμάζονται για διακοπές σε νησιά όποτε γίνει η προβοκάτσια. Ο εμφύλιος πρώτα στις τάξεις του Μετώπου που ευαγγελιζόμαστε. Εύγε, για την άριστη δουλειά ορισμένων!


    ΥΓ. Ποιος μπορεί να πει ότι οι ακόλουθες θέσεις είναι ενάντια σε ΟΛΟ τον Λαό;
    Α. Πολλές Χαλυβουργίες.
    Β. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πουθενά δεν ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ένοπλη σύγκρουση.
    Γ. Αλίμονο στο εργατικό λαϊκό κίνημα που δεν είναι προετοιμασμένο για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είτε δηλώνεις πατριώτης είτε όχι το πεδίο σύγκρουσης είναι η Ελλάδα.
    Της χώρας αυτής τα δημόσια αγαθά θα εκποιηθούν,της χώρας αυτής οι πολίτες απειλούνται με αργή γενοκτονία.
    Εξ άλλου οι Ζαπατίστας μάχονται για γη και ελευθερία.
    Ελευθερία χωρίς γη υπάρχει μόνο στον απεδαφικποιημένο καπιταλισμό και στα χρηματιστηριακά προιόντα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι κρίμα, συναγωνιστές, να περιμένουμε πάντα από κάποιον να τραβήξει μπροστά. Μήπως έτσι ο δικός μας ρόλος θα είναι απλά και μόνο να ψηφίσουμε; Πότε επιτέλους θα μάθουμε να κρίνουμε τους πάντες χωρίς να δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα στο αλάθητο; Ε.Πα.Μ, Κ.Κ.Ε, Συ.Ριζ.Α και λοιπά μέτωπα και κόμματα προωθούν την προσωποκεντρική αρχηγία. Και ενώ οι περισσότεροι από εμάς καταλαβαίνουμε ότι αυτή η πρακτική είναι λαθεμένη και ότι μας οδηγεί σε καταστάσεις σαν την σημερινή, υποτασόμαστε και γινόμαστε άβουλα πρόβατα τα οποία ελπίζουν ότι ο καινούργιος τσοπάνης θα είναι ακριβωδίκαιος. Η εξουσία διαφθείρει. Ας μην την παραδίδουμε τόσο εύκολα σε κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το ΚΚΕ, παρότι έχει ανθρώπους παντού, και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, σιωπά και αφήνει διαφόρους να αλωνίζουν, επειδή νομίζει ότι έτσι το συμφέρει.
    Όταν τα πράγματα φτάσουν σε οριακό σημείο, και καταλάβει ότι από την αβελτηρία του κινδυνεύει να παρασυρθεί τμήμα των ψηφοφόρων του αλλού, τότε και μόνο τότε αντιδρά σπασμωδικά με τέτοια χαζά, ανώνυμα άρθρα.
    Καλό θα ήταν οι ΚΚΕδες να βγουν αντρικά να πουν όλα όσα ξέρουν για να τελειώνουμε επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υπερ της διαγραφής του χρέους. Ψηφίστε το και διαδώστε το:
    http://www.1millionsignatures.eu/?a=form

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας κάνουμε μια ψηφοφορία για απαγόρευση του δανεισμού από τίς κυβερνήσεις και από τα κράτη, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρεώνει έναν οποιοδήποτε πολίτη χωρίς την εγκρισή του, ούτε έχει το δικαίωμα να χρεώνει αγέννητους πολίτες. Δεν στέκει ανθρωπιστικά ή δημοκρατικά καμμιά δικαιολογία για αυτό που γίνεται τα τελευταία 100 - 200 χρόνια όπου οι κυβερνήσεις χρεώνουν τους πολίτες παίρνοντας δάνεια από ιδιώτες ή ακόμα χειρότερα από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες ή οποίες δεν έχουν το χρήμα από πρίν αλλά το δημιουργούν από το μηδέν με την μόνη αιτιολογία ότι η κυβέρνηση ζήτησε δανεικά. Σημειωτέον ότι οι κεντρικές τράπεζες των κρατών είναι σχεδόν όλες ιδιωτικές, ας έχουν εθνικά ονόματα. Μετά τα ιδιωτικά αυτά συμφέροντα με την βοήθεια εξαγοράς ή εκβιασμού των πολιτικών ελέγχουν τα οικονομικά των κρατών χωρίς να τους απασχολούν τα δικαιώματα για ζωή των πολιτών.
      Με την απαγόρευση του δανεισμού από τίς κυβερνήσεις και από τα κράτη όλη αυτή η εκμετάλευση ανθρώπων απο ανθρώπους, στην μορφή που ανέφερα παραπάνω, θα εκλείψει. Τώρα το ξέρουμε αυτό το "παιγνίδι" που κάποιοι έπαιζαν και "παίζουν" εκμεταλευόμενοι την παραπλανημένη και εξαπατημένη πλειοψηφία των πολιτών. Η ανθρωπότητα ή όποιος επιθυμεί πρέπει να προχωρήσει παραπέρα σε καινούργιες εμπειρίες, μας αξίζει.

      Ηλίας Λυμπέρης

      Διαγραφή
  25. Φίλτατε Δημήτρη καλησπέρα,
    όπου κι αν βγει, όποτε έλθει, όπως κι αν το ονοματίσουν τότε, όποιος κι αν ηγηθεί ξέρεις τόσο καλά, όσο και πολύ λίγοι ακόμη, ότι η αλήθεια ούτε συνηγόρους χρειάζεται ούτε οπαδούς.....του ανδρειωμένου ο θάνατος...θάνατος δεν λογιέται .....
    Αρης Παπαμιχαήλ Συνάδελφός σου, ελεύθερος επαγγελματίας από τα όμορφα Γιάννινα...Χαίρε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καζακη, σου ευχομαι καλη δυναμη στο δυσκολο εργο που εχεις αναλαβει. ευχομαι γρηγορα πολλοι συνελληνες να σε ανακαλυψουν. σ ακουω καθε μερα απο το internet και εχω μαθει παρα πολλα που ουτε καν τα φανταζομουν. δεν ξερω πως, αλλα βρες εναν τροπο να σε γνωρισει ποιο γρηγορα ο μεσος Ελληνας.
    να σαι καλα δυνατος και γερος , να προσεχεις και ευχομαι να κανεις πραγματικοτητα αυτα που ονειρευεσαι για την πατριδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ποια η γνωμη του ΕΠΑΜ για το κομμα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ''Η πρόταση για ένα ενιαίο μέτωπο των δυνάμεων εκείνων που, έστω στα λόγια, αντιτάχθηκαν στη νέα συμφωνία με το Μνημόνιο 2, αφορά στην συγκρότηση ενός νέου κοινωνικοπολιτικού πόλου εκπροσώπησης της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που αποδεδειγμένα πια αντιτάσσεται σ’ ότι ψηφίστηκε την Κυριακή το βράδυ.''

    Αυτο φυσικα μπορει περικλειει την χρυση αυγη, τους λεγομενο κινημα των αποστρατων αξιωματικων, τον Καμμενο και καθε λογης φασιστοειδες που για τους δικους του λογους στην παρουσα φαση λεκτικα διαφωνει με τα μνημονια
    Ευχαριστω ΔΕΝ θα παρω

    Αληθεια ο ηρωικος αγωνας των χαλυβουργων επι 4 και μηνες δεν βρηκε χωρο στην ιστοσελιδα σας ε?
    Μαλλον δεν ηταν αξιο λογου....

    Ποσο μαλλον οταν εκει ΔΕΝ ειναι οι ξενοι πλουτοκρατες αλλα οι εγχωριοι κηφηνες της πλουτοκρατιας, για τους οποιους ΔΕΝ λετε λεξη

    Το ζητημα ΔΕΝ ειναι εθνικο αλλα ταξικο
    Ταξη εναντιον ταξης

    Εσεις βλεπετε μονο ξενους αποικιοκρατες
    Εγω λεω οτι μια χαρα τακιμιασαν μαζι τους εδω και καιρο οι εγχωριοι κεφαλαιοκρατες και προχωρανε σε συμπραξεις

    Αλλα το ζητουμενο μαλλον ειναι να βγαλετε λαδι την εγχωρια κεφαλιοκρατικη ταξη αν οχι στο συνολο της, διαχωριζοντας την σε 'καλους' και 'κακους' ...

    Ναι σωστα αναρωτιεται ο ριζος και οι περισσοτεροι αριστεροι-τι θελει ο κ.Καζακης?
    Μια νεα συμφωνια εργαζομενων με πλουτοκρατες σε εθνικο επιπεδο?
    Αρκει μονο να αποτιναξουμε τους ευρωατλαντικους αποικιοκρατες?

    Ειναι δυνατον καποιος που δεν λεει κουβεντα για τα εδω καλοπαιδα του εφοπλιστικου,χρηματοπιστωτικου και βιομηχανιου κεφαλαιου να δηλωνει....κομμουνιστης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εδώ γιατί δεν έκανε την επίθεση προς την Παπαρήγα και το ΚΚΕ, την στιγμή όπου έχει απέναντι του κ μια από τους "καρεκλοκενταύρους βουλευτές" του ΚΚΕ, όπου ενδιαφέρετε μόνο κ μόνο για την επιδότηση ( όπως συνεχώς μας λέει) ????
    http://www.youtube.com/watch?v=ZDRtrFxvUKA&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Διαλέξτε επιτέλους τι θέλετε … μέτωπο μαζί μας ( και λέω μαζί μας γιατί εγώ το ΚΚΕ το ψηφίζω συνειδητά κ όχι για πλάκα ) ή να βγαίνετε και να μας λέτε ότι χαϊδευόμαστε στου μαξίμου με τον παπαδήμο? Και τα δυο μαζί δεν γίνονται … αποφασίστε ένα από τα δυο κ μετά συζητάμε …

    ΑπάντησηΔιαγραφή